Laser gezichtsverjonging

Laser gezichtshuidverjongingsprocedure

Laser gezichtsverjonging is een cosmetische ingreep waarmee u kleine en middelgrote rimpels kunt gladstrijken. Na het uitvoeren van de manipulatie ziet de huid er vernieuwd, strak en elastisch uit. Daarbij tast de laser alleen bepaalde lagen aan, terwijl de epidermis onaangetast blijft. Dankzij deze techniek worden regeneratieprocessen op cellulair niveau geactiveerd en worden leeftijdsgebonden veranderingen opgeschort.

Wat

Een gezichtslaser in de cosmetologie is een speciaal apparaat waarvan de belangrijkste taak is om energie om te zetten in een stralingsflux met hoge intensiteit. Deze tactiek is erg populair en wordt door veel cosmetische klinieken gegeven.

Gezichtsverjonging met een laser bestaat uit het vermogen van een lichtstraal om brandwonden tot 1 mm diep te veroorzaken.

De onderliggende cellen beginnen zich intensief te delen, wat leidt tot de vorming van een nieuwe epidermis.

Zo is er een correctie van mimische rimpels van lichte en matige ernst, versterking van de huid en een toename van de elasticiteit ervan.

Tijdens de procedure wordt laserbelichting uitgevoerd op probleemgebieden van de huid. In dit geval wordt de penetratie van de straal tot een diepte van één millimeter genoteerd. Als gevolg hiervan worden oude cellen vernietigd en beginnen zich nieuwe te vormen.

Na laserverjonging is het belangrijk om de huid goed te verzorgen, wat het herstel zal versnellen en de ontwikkeling van complicaties zal voorkomen.

Gebruik hiervoor producten met een hydraterende, kalmerende werking. Cosmetica die antioxidanten bevatten, worden veel gebruikt.

Extra bescherming tegen de zon (crèmes, lotions) is net zo belangrijk. U moet ook onthouden over het reinigen van de huid met zachte middelen.

De procedure voor gezichtsverjonging kan worden uitgevoerd met verschillende soorten laser. In de regel zijn dit erbium, CO2 en neodymium. Ze verschillen onderling in golflengte, diepte en wijze van uitvoering van de impact.

Methoden:

Gezichtslasertherapie is onderverdeeld in verschillende soorten.

Fractionele ablatieve verjonging

Deze techniek omvat de puntverwijdering van cosmetische defecten op de huid. Wetenschappers hebben bewezen dat celstructuren zich in verschillende zones van de epidermis in verschillende stadia van groei bevinden. Als gevolg hiervan zal de huid in het ene gebied beschadigd raken, en in andere zal het zachter en gezonder zijn. De methode van ablatieve laserverjonging wordt gebruikt om alleen een punteffect op probleemgebieden uit te voeren.

Laser biorevitalisatie

Het is een innovatieve technologie die zonder operatie wordt uitgevoerd. Helpt onvolkomenheden zoals diepe rimpels en littekens aan te pakken. Tijdens het werk worden korte laserpulsen afgegeven, die de dode huidlagen afbranden en ruimte maken voor de vorming van nieuwe cellen.

Bovendien activeert biorevitalisatie de productie van collageen- en elastinevezels. Om het resultaat te versnellen, wordt de huid voorbehandeld met een speciale samenstelling die de diepe lagen bereikt en verzadigt met alle nuttige micro-elementen.

Niet-ablatieve straling

Het oppervlak van het gezicht wordt blootgesteld aan lange laserstralen. Dit type procedure is ernstiger in uitvoering, daarom wordt het alleen voorgeschreven als er bepaalde indicaties zijn, bijvoorbeeld met diepe littekens, sporen van chemische schade, ernstige huiduitslag.

Bij niet-ablatieve verjonging wordt het hele gezicht in één keer behandeld.

Laser resurfacing

Dit is een van de minimaal invasieve procedures. Om leeftijdsgebonden veranderingen te corrigeren, wordt een laser van het saffier- of erbiumtype gebruikt, waardoor een zacht maar diep effect op de huid wordt uitgeoefend.

Deze lifting verwijdert expressielijnen, verstevigt de gezichtscontour, elimineert acne en maakt kraaienpootjes glad.

Fotoverjonging

Dit is een gecombineerde methode van alle bovenstaande procedures. In de meeste gevallen wordt deze tactiek gebruikt om de toon en elasticiteit van de huid te verbeteren.

Indicaties

Laserverjonging van de gezichtshuid wordt uitgevoerd in aanwezigheid van bepaalde problemen, waaronder:

  • tekensfotoveroudering;
  • Effectenacneen post-acne;
  • acnelittekens;
  • ongelijkmatigschaduwopperhuid;
  • vormgevenvasculairgaas;
  • verlengingsinds;
  • verschijningrimpels. . .

Het wordt ook aanbevolen om de procedure uit te voeren als er een afname van turgor is of als er sprake is van verhoogde pigmentatie.

Contra-indicaties

Laserverjonging van de oogleden en het gezicht heeft bepaalde beperkingen.

Dus onder bepaalde omstandigheden zal manipulatie worden geweigerd. Een van de belangrijkste contra-indicaties zijn de volgende:

  • gediagnosticeerde suikersuikerziekte;
  • precancereuzepathologische processen;
  • chronischziekten in het stadium van exacerbatie;
  • ziektenverbindendsystemische weefsels;
  • besmettelijken ontstekingsprocessen in een verergerde vorm;
  • epileptischtoevallen;
  • oncologischneoplasmata;
  • ontvangst periodemedicinaalgeneesmiddelen die de gevoeligheid van de huid voor ultraviolet licht verhogen.

Bovendien is een dergelijke procedure verboden tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Voorbereiding

Een laserverjongingssessie vereist geen speciale voorbereidende maatregelen. De patiënt moet eerst een arts bezoeken die de algemene toestand van de huid zal beoordelen, het volledige scala aan problemen zal bepalen en er ook voor zal zorgen dat er geen mogelijke beperkingen zijn.

Een paar dagen voor de verwachte datum van de manipulatie, moet u afzien van het gebruik van decoratieve cosmetica, uitstapjes naar het solarium en bruin worden in open zonlicht.

Als de procedure in de zomer wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om de huid te beschermen tegen intense blootstelling aan ultraviolet. Om dit te doen, moet je zonnebrandcrème op je gezicht aanbrengen voordat je naar buiten gaat.

Voortgang

Het hele proces van laserverjonging omvat de implementatie van verschillende opeenvolgende acties. Eerst wordt het oppervlak van de huid op het probleemgebied gereinigd. Hiervoor kunnen scrubs of speciale exfoliators worden gebruikt.

Vervolgens wordt een kleine hoeveelheid verdovingsgel aangebracht, waardoor de procedure kan worden uitgevoerd zonder enig ongemak voor de cliënt.

Daarna gaat de schoonheidsspecialist direct aan de slag met de laser. In één sessie kunt u, afhankelijk van de ernst van de bestaande problemen, het volledige oppervlak van het gezicht, decolleté en hals behandelen.

In de laatste fase wordt de epidermis afgeveegd met een verzachtende oplossing.

Qua duur duurt één sessie ongeveer 60 minuten.

Duur en frequentie van de procedure

Om het gewenste resultaat te krijgen, raden schoonheidsspecialisten aan om een volledige laserverjongingskuur te volgen, die 3 tot 5 sessies kan omvatten met een interval van 14-21 dagen ertussen.

Om het effect in de toekomst te behouden en te versterken, kunt u één ingreep per jaar doen.

Hoe lang duurt het effect?

Afhankelijk van de gekozen methode van huidbehandeling kan het resultaat 12-18 maanden aanhouden.

Zorg na

Na elke sessie is er een bepaalde tijd nodig voor het herstel van de opperhuid en voor de patiënt om een aantal aanbevelingen van de specialist op te volgen.

Gedurende twee weken moeten een vochtinbrengende crème en producten die hyaluronzuur bevatten op de behandelde gebieden worden aangebracht.

Op de eerste dag na het uitvoeren van de manipulatie is het verboden om decoratieve cosmetica te gebruiken. Bovendien, tot het moment dat de opperhuid volledig is vernieuwd, moet u scrubs en peelings vergeten.

Om de vorming van ouderdomsvlekken te voorkomen, adviseren schoonheidsspecialisten om zonnebrandmiddelen te gebruiken met een SPF-waarde van meer dan 30.

Voor sneller herstel na blootstelling aan laser worden versterkende vitaminecomplexen voorgeschreven. Voor het wassen kunt u geozoniseerd water gebruiken. Er moet meer tijd worden besteed aan buitenwandelingen.

Alleen een strikte implementatie van alle aanbevelingen voor huidverzorging tijdens de revalidatieperiode zal niet alleen helpen om het verkregen resultaat te behouden, maar ook om de ontwikkeling van gevolgen te voorkomen.

Complicaties

Ongeacht welk effect er op de huid is, daarna is het optreden van verschillende bijwerkingen niet uitgesloten.

Direct na de laserverjongingsprocedure kunnen roodheid, peeling en jeuk optreden. Dergelijke symptomen zijn normaal en verdwijnen in korte tijd vanzelf.

In zeldzame gevallen worden hyperpigmentatie, littekens en littekens opgemerkt. Bovendien kan het herpesvirus actief worden, voor de eliminatie waarvan de arts de inname van antiherpetica voorschrijft.

Ook kan de patiënt na cosmetische manipulatie worden gestoord door wallen, milde pijnlijke gevoelens gevormd op het oppervlak van het behandelde deel van de korst.

De reden voor het optreden van dergelijke bijwerkingen is in de meeste gevallen een overtreding door een specialist van de techniek van het uitvoeren van de procedure, of de onwetendheid van de cliënt over voorschriften tijdens de voorbereidings- of revalidatieperiode.

Voor-en nadelen

De voordelen van laserverjonging zijn onder meer een hoog rendement, veiligheid en geen noodzaak voor chirurgische ingrepen. Bovendien benadrukken schoonheidsspecialisten het feit dat deze techniek geschikt is voor elk huidtype.

Een van de belangrijkste nadelen zijn pijn, de aanwezigheid van een aantal contra-indicaties, de kans op negatieve reacties, een lange herstelperiode en hoge kosten.

Laser gezichtsverjonging wordt beschouwd als het beste alternatief voor injectiemethoden in de strijd tegen leeftijdsgebonden veranderingen. Tegelijkertijd is het belangrijk om te begrijpen dat het resultaat uiteindelijk niet alleen afhangt van het vaardigheidsniveau van de specialist, maar ook van de kenmerken van het organisme en de naleving door de klant van alle aanbevelingen.